SHMÚ: Arktické mrazy opäť zasiahnu skoro celé Slovensko

Teploty na Slovensku znovu poklesnú pod - 20 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pre nízkymi teplotami pre celé územie krajiny okrem južnej časti západného Slovenska.

25.01.2017 14:18
debata (20)

Teplota vzduchu klesne v noci zo štvrtka na piatok na –20 až –21 °C. „Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch," varujú meteorológovia.

Ako bude

Štvrtok – v noci prevažne zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, ojedinele zmenšená oblačnosť. Na východe postupne jasno až polojasno. Ojedinele slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota –6 až –12, na krajnom východe a pri zmenšenej oblačnosti aj na strednom Slovensku –12 až –18 stupňov.

Cez deň zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, na východe a postupne aj na ostatnom území jasno až polojasno. Najvyššia denná teplota –4 až +1 st.

Piatok – jasno až polojasno. V nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota –15 až –21, na juhozápade väčšinou –8 až –14 stupňov. Najvyššia denná teplota –7 až –2, na krajnom juhozápade a miestami aj v stredných polohách okolo 0 st.

Zdroj: SHMÚ

20 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #zima #mrazy