Stredoškoláci sa môžu hlásiť na vzdelávací tábor v CERNe

Európska organizácia pre jadrový výskum CERN so sídlom v Ženeve organizuje tento rok po prvýkrát dvojtýždňový letný tábor pre stredoškolákov od 16 do 19 rokov.

31.01.2017 11:31
debata (1)

Program S'Cool LAB Summer CAMP bude od 23. júla do 5. augusta a umožní študentom stredných škôl objaviť svet časticovej fyziky. CERN hradí účastníkom cestovné náklady, ubytovanie aj stravu. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Na dvojtýždňový vzdelávací pobyt priamo v CERNe vyberú 22 študentov z členských štátov CERNu, medzi ktoré patrí aj Slovensko. Ideálne by mali vybrať jedného kandidáta za členský štát. Občianstvo však nie je jediné kritérium. Študenti musia mať solídne vypracovanú kandidatúru, aby vedeli konkurovať ostatným žiakom.

Záujemcovia môžu poslať prihlášku do 5. februára. Potrebné sú dva odporúčacie listy. Jedno odporúčanie od učiteľa fyziky alebo iného prírodovedného predmetu a druhý odporúčací list od iného učiteľa alebo športového trénera či pedagóga z krúžkov. Študenti tiež musia nahrať krátke minútové video, v ktorom sa predstavia a vysvetlia ich záujem o S‘Cool LAB Summer CAMP v angličtine. Bližšie informácie sú na internetovej stránke scool.web.cer­n.ch/content/sco­ol-lab-summer-camp.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #stredoškoláci #Cern