Jána Slotu obžalovali z ohrozenia mravnej výchovy mládeže

Bývalý šéf SNS Ján Slota má na krku ďalšiu žalobu. Pre pletky s mladými dievčatami podala na neho prokuratúra obžalobu. Hrozí mu niekoľkoročný trest.

03.02.2017 09:33 , aktualizované: 19:04
Slota Foto: ,
Jána Slotu (na archívnej snímke) obvinili z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.
debata (40)

O obžalobe bude rozhodovať Okresný súd Žilina. Podal ju včera prokurátor žilinskej krajskej prokuratúry. Slota je obvinený z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Podľa prokuratúry sa mal obvinený v rokoch 2014 a 2015 opakovane stretávať s mladistvými dievčatami v reštauráciách a nočných podnikoch. „V ich prítomnosti konzumoval alkohol, platil im konzumáciu alkoholu a mal pred nimi sexuálne narážky,“ uviedol hovorca žilinskej krajskej prokuratúry Milan Cisarik.

Na verejnosti sa táto kauza objavila na jeseň 2015. Žilinská polícia vtedy v novembri prijala trestné oznámenie na Jána S. za údajné znásilnenie. Podľa medializovaných informácií trestné oznámenie na neho podali dve dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Jedna z nich tvrdila, že ju Ján S. najprv opil a dal aj nejakú tabletku.

Udalosť sa údajne stala v septembri pred dvoma rokmi v centre Žiliny. Polícia v súvislosti s prípadom urobila v dome Jána S. raziu. Bývalý predseda národniarov to vtedy odmietol. Vyhlásil, že za celou záležitosťou je krádež 800 eur, ktoré mu vraj zmizli z peňaženky v jednej krčme, pričom za zlodejku označil jedno z dievčat.

Bývalý politik už chodí po súdoch v súvislosti s jeho dopravnou nehodou vlani v januári. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ho minulý rok v novembri obžaloval z podplácania. V prípade dokázania viny hrozia bývalému politikovi až tri roky väzenia. Podľa prokuratúry ponúkol úplatok druhému účastníkovi dopravnej nehody, aby zrážku neohlásil na polícii.

Nehoda sa stala vlani v polovici januára, keď neďaleko Liptovskej Lúčky narazil na svojom vozidle Porsche Cayenne do pred ním idúceho auta. Bývalý primátor Žiliny sa vtedy nechal hospitalizovať. Odmietol fúkať, začo bol obvinený z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Slotu Okresný súd v Žiline za to, že spôsobil nehodu a odmietol fúkať, odsúdil koncom minulého roka na zákaz šoférovania na šesť rokov a peňažný trest šesťtisíc eur. Rozsudok však nie je právoplatný, prokurátor sa odvolal a žiada nepodmienečný tres­t.

Článok z agentúr sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Ján Slota #mravná výchova