Parlament zvolil chýbajúceho člena Súdnej rady

NR SR v utorok zvolila chýbajúceho člena Súdnej rady. Jediným kandidátom bol Roman Huszár, ktorého navrhol ako kandidáta predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

14.02.2017 16:57
debata

Huszár je predsedom občianskoprávneho kolégia na bratislavskom krajskom súde. Miesto člena Súdnej rady sa uvoľnilo v decembri, keď sa funkcie vzdal podpredseda krajského súdu v Košiciach Jozef Maruščák. Ústavnoprávny výbor parlamentu uznesením schválil, že Huszár spĺňa podmienky na voľbu za člena rady.

Zároveň poslanci zvolili aj kandidátku na člena disciplinárneho senátu. Stala sa ňou Ayše Pružinec Erenová. Súdna rada Slovenskej republiky volí na obdobie troch rokov členov disciplinárnych senátov z kandidátov navrhnutých sudcovskými radami, ministrom spravodlivosti Slovenskej republiky a Národnou radou Slovenskej republiky.

Voľbami poslanci ukončili rokovanie 12. schôdze NR SR v tomto volebnom období. Schôdza mala deväť rokovacích dní. Najbližšie sa poslanci zídu vo štvrtok, kedy je na programe pokračovanie 13. schôdze, na ktorej má byť odvolávaný premiér Robert Fico.

debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #NR SR #Súdna rada #Roman Huszár