Najvyšší súd potvrdil tresty 25 rokov za úkladnú vraždu

Najvyšší súd SR dnes na verejnom zasadnutí zamietol odvolania dvoch obžalovaných v kauze vraždy Viliama Andrášika z roku 2007.

22.02.2017 16:29
debata

Informoval o tom tlačový odbor NS SR. Zuzana Znamenáková a Juraj Minárik si tak za naplánovanie a vykonanie vraždy odsedia vo väzení 25 rokov. Znamenáková podľa obžaloby šéfovala bytovej mafii, ktorá po zavraždení Andrášika získala jeho dom v bratislavskom Prievoze.

Prvostupňové rozsudky v tomto prípade vyniesol Špecializovaný trestný súd vo februári minulého roku. U ďalšieho člena skupiny Milana Struhala, ktorý sa k vražde priznal a usvedčoval spoluobžalovaných, upustil súd od uloženia ďalšieho trestu. Struhal už je odsúdený na 25 rokov za iné dve vraždy. Rovnako od uloženia ďalšieho trestu senát upustil u obžalovaného Miloša Švaňu, ktorý sa priznal a odpykáva si trest za iné skutky. Bratom Radoslavovi a Michalovi Š. z Kysúc vymeral súd po tri roky podmienečne.

 Bytovej mafii išlo podľa obžaloby o An­drášikov dom v bratislavskom Prievoze. Znamenáková za to, že sa zbaví Andrášika, mala zaplatiť Struhalovi 1,5 milióna korún (49 700 eur), Ten si prizval na pomoc Minárika. Ten zase najal Švaňu a dvoch bratov z Kysúc, aby Andrášika vytiahli z domu a potom ho doviezli na dohodnuté miesto za Považskou Bystricou blízko Bytče.

Následne Struhal prezývaný Mamba a Minárik s prezývkou Tiger Andrášika prevzali do svojho auta a presunuli sa k tzv. Beňovskému jazeru blízko obce Mikšová. Tam na Andrášika lanom pripevnili činky a sotili ho do vody, kde sa utopil. K vražde starého mládenca Andrášika prezývaného Motýľ došlo v marci 2007. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR