Resocializačnému stredisku Čistý deň ministerstvo akreditáciu neodňalo

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny neodňalo resocializačnému stredisku Čistý deň v Galante akreditáciu na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

01.03.2017 13:24
čistý deň, Galanta Foto: ,
Resocializačné centrum Čistý deň v Galante.
debata (190)

Rozhodnutie ministerstva je právoplatné, stredisko tak môže ďalej pokračovať v resocializácii drogovo závislých klientov. Informoval o tom riaditeľ Čistého dňa Peter Tománek. Nezisková organizácia Čistý deň sa vzdala práva na opravný prostriedok, rozhodnutie ministerstva je tak právoplatné.

Zariadenie Čistý deň čelilo viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov. Ministerstvo práce v reakcii na zverejnenie kauzy poslankyňou NR SR za SaS Natáliou Blahovou začalo v zariadení v spolupráci s Generálnou prokuratúrou SR kontrolu. Polícia zriadila pre vyšetrovanie prípadu šesťčlenný vyšetrovací tím. Zariadenie nie je štátne, no má akreditáciu ministerstva.

Akreditačná komisia odporučila ministerstvu, aby Čistému dňu akreditáciu odobralo pre nedostatky, ktoré boli v stredisku v minulosti zistené. Zariadenie vo svojej poslednej správe kritizovala aj ombudsmanka Jana Dubovcová, podľa ktorej zlyhal celý sociálny systém. Do resocializačného zariadenia napríklad boli podľa nej prideľované aj také deti, ktoré neboli závislé od drog.

190 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo práce a sociálnych vecí #Čistý deň