Opozícia žiada preverenie nečinnosti špeciálneho prokurátora

Ústavnoprávny výbor parlamentu sa bude zaoberať nečinnosťou špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. O zvolanie výboru požiadali opoziční poslanci. Predseda výboru Róbert Madej ho musí zvolať do siedmich dní.

02.03.2017 11:19
debata (16)

„Na základe medializovaných informácii o nečinnosti špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika v závažných celospoločenských kauzách (Gorila, hlas podobný Ficovi, Bašternák a pod.) som inicioval zvolanie mimoriadneho ústavnoprávneho výboru. Podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze výboru som už odovzdal,“ informoval poslanec NR SR Ján Marosz (OĽaNO), ktorý inicioval zvolanie výboru.

V hnutí OĽaNO-NOVA sa podľa Marosza domnievajú, že k znepokojujúcim informáciám by mal podať stanovisko a objasnenie aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorého prizvanie je súčasťou podanej žiadosti.

"Vyzývame pána predsedu výboru Róberta Madeja, aby v krátkom čase zvolal mimoriadny ústavnoprávny výbor, aby mohli občania Slovenskej republiky prostredníctvom volených zástupcov žiadať špeciálneho prokurátora Kováčika, ako aj generálneho prokurátora Čižnára o jasné a zrozumiteľné vysvetlenie uvedeného zarážajúceho stavu, keď zo 61 prípadov nepodal pán Kováčik za posledných osem rokov ani jednu obžalobu,“ vyhlásil Marosz.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #opozícia #OĽaNO #Dušan Kováčik #špeciálny prokurátor