Topoľčany kotlebovcom premietanie zrušili

K slovenským mestám, v ktorých kotlebovci so svojimi akciami nepochodili, pribudli Topoľčany.

05.03.2017 20:00
ĽSNS, Kotleba, Slovenský štát Foto: ,
Kotlebova strana pozývala na premietanie filmu Bitka pri Viedni - 11. september 1683 na svojej stránke, sociálnej sieti aj prostredníctvom letákov.
debata

Avizované sobotňajšie premietanie kontroverzného filmu o tureckých vojnách v koncertnej sále radnice, spojené s vystúpením poslanca za ĽS NS a podpredsedu strany Milana Uhríka, sa nekonalo. Mesto akciu zrušilo z technických príčin.

Kotlebova strana pozývala na premietanie filmu Bitka pri Viedni – 11. september 1683 na svojej stránke, sociálnej sieti aj prostredníctvom letákov. V hlúčiku ľudí, ktorí sa pred šiestou večer začali schádzať pred radnicou, bol aj Milan Uhrík. Skupina niekoľkých desiatok stúpencov ĽS NS s vlajkou a so šiltovkami v straníckych farbách však zostala pred zamknutou bránou. Oznam na dverách koncertnej sály informoval o poruche elektroinštalácie. Na skupinu, ktorá sa po pár minútach začala postupne rozchádzať, dohliadala polícia. Uhrík neskôr na sociálnej sieti označil poruchu za výhovorku.

Poľsko-taliansky film, ktorý chceli kotlebovci premietať, slovenská verejnoprávna televízia vlani odmietla odvysielať. Riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislav Mičev film Bitka pri Viedni zatiaľ nevidel. „Viem však, že RTVS ho odmietla, lebo sa im po zhliadnutí zdal historicky nevyvážený a protimoslimský. Myslím si, že naozaj dobre zvážili, či ho môžu vysielať, alebo nie,“ domnieva sa Mičev. Podľa jeho slov tento film už ĽS NS uvádzala na svojej akcii v Krajskej knižnici vo Zvolene.

„Povolebné stretnutie“ nedávno kotlebovcom zrušili v Piešťanoch, rovnako galavečer pri príležitosti 14. marca, ktorý sa mal konať v Rimavskej Sobote. Neposkytnúť strane priestor na povolebný míting sa rozhodli aj Nové Zámky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Topolčany #ĽSNS #ĽS NS