Lídri parlamentov V4 hovorili v Poľsku o potrebe reformy EÚ

O potrebe reformovať Európsku úniu (EÚ), ako aj o posilňovaní úlohy národných parlamentov hovorili v utorok vo Varšave predsedovia  parlamentov krajín Visegrádskej štvorky (V4). Ako informoval tlačový odbor Kancelárie Národnej rady SR, Slovensko zastupoval Andrej Danko.

07.03.2017 18:46
debata (5)

„To, že dnes otvorene hovoríme o problémoch EÚ neznamená, že Úniu chceme rozbiť, chceme ju však reformovať. Ak nezvládneme brexit, je len otázka času, kedy sa k odchodu pridajú aj iné krajiny a bude to ťažko zastaviteľný proces,“ povedal v úvode oficiálneho rokovania.    

Parlamentní lídri V4 sa zároveň dohodli, že budú spolu častejšie rokovať na súčasné témy. Ich spoločný hlas v rámci Únie je totiž silnejší ako samostatné postupy jednotlivých krajín.

Rokovali aj o posilnení hospodárskej spolupráce medzi jednotlivými krajinami, ale aj o vzájomnej výmene stážistov v rámci jednotlivých parlamentov. Danko svojich kolegov oficiálne pozval na summit predsedov parlamentov Európskej únie, ktorý sa bude konať koncom apríla v Bratislave.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #V4 #Visegrádska štvorka #Andrej Danko