Za smrť ornitológa môže svorka psov, ich majiteľa už obvinili

Policajti ukončili vyšetrovanie januárovej smrti 34-ročného ornitológa, ktorý zomrel pri pozorovaní vtáctva pri Devínskom jazere v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Potvrdila sa teória, že za jeho smrť môže svorka psov. Ich majiteľa, 45-ročného Romana z Bratislavy, už vyšetrovateľ obvinil z usmrtenia.

08.03.2017 10:05
debata (9)

Šesť psov 14. januára ušlo z nezabezpečeného priestoru a zaútočili na mladého muža, ktorý na následky zranení zomrel na mieste. Policajti pri vyšetrovaní prípadu vykonali množstvo vyšetrovacích a procesných úkonov a do trestného konania boli pribratí znalci. Na základne predbežných znaleckých záverov 10. februára všetkých šesť psov utratili. Infor­movala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Polícia majiteľov psov upozorňuje, že za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. “Práva a povinnosti fyzických a právnických osôb vo veterinárnej oblasti upravuje zákon o veterinárnej starostlivosti, ktorý ukladá vlastníkovi alebo držiteľovi zvieraťa povinnosť zabezpečiť opatrenia na zabránenie jeho úteku,” upozornila Mihalíková. Obvinenému mužovi v prípade dokázania dokázania viny hrozí trest na dva až päť rokov. 

9 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #pes #ornitológ #svorka