Boris Kollár označil Tománkovej slová za klamstvá

Šéf opozičného hnutia Boris Kollár reagoval na obvinenia Zuzany Tománkovej, zakladateľky Čistého dňa, ktoré odzneli v tlačovej besede v stredu doobeda. Tománková vyzvala nemenovaného poslanca, aby sa do dvoch týždňov verejne priznal k obťažovaniu maloletej zverenky zariadenia v Galante, inak zverejní súkromnú komunikáciu medzi zverenkou a poslancom, ktorú viedli na sociálnej sieti.

08.03.2017 16:02 , aktualizované: 16:23
Boris Kollár Foto: ,
Boris Kollár zvolal v stredu tlačovú besedu, aby reagoval na slová Zuzany Tománkovej o obvineniach na nemenovaného poslanca parlamentu.
debata (551)

Boris Kollár na tlačovej konferencii uviedol, že dotyčná zverenka ho prvýkrát kontaktovala 24. mája 2014 vo veci, aby pomohol resocializačnému zariadeniu Čistý deň v kauze zneužívania zverencov.

Toto Kollár odmietol urobiť a uviedol, že v nasledujúcich mesiacoch ho cez sociálnu sieť facebook dievča kontaktovalo opakovane a viackrát. Uviedol, že bol na neho vyvíjaný nátlak v celej veci.

Detail fotografie, na ktorej sa podľa Kollára... Foto: Sme rodina
cisty den-kocner Detail fotografie, na ktorej sa podľa Kollára dohaduje konšpirácia proti nemu.

Poslanec parlamentu uviedol, že v čase, keď začal komunikovať so zverenkou, nevedel, že dievča je maloleté. Podľa jeho slov vyzerala na fotografii, ktorú používala na sociálnej sieti, na 19 až 20 rokov.

K ich vzájomnému stretnutiu podľa Kollára nikdy nedošlo. Ako prvý ju kontaktoval iba raz. A to vtedy, keď dievča hľadala polícia po tom, ako ušla zo zariadenia Čistý deň. Na Kollárovu otázku, ktorú poslal cez sociálnu sieť, dievča reagovalo, že je v poriadku. Z tohto dôvodu nekontaktoval ani políciu respektíve príslušné úrady.

„Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad,“ vyhlásila už skôr na svojej tlačovej konferencii Tománková, ktorá sa rozhodla tento prípad medializovať, pretože podľa vlastných slov chcela poukázať na dvojtvárnosť morálky politikov.

Kollár v stredu na tlačovej besede uviedol, že nevedel o tom, že zverenka zo zariadenia utiekla a že ju hľadala polícia. Rovnako uviedol, že v tejto veci nebol ani vypočutý políciou.

Kollár ukazuje predmetnú fotografiu, na ktorej... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Boris Kollár Kollár ukazuje predmetnú fotografiu, na ktorej podľa jeho informácií dolaďujú posledné detaily konšpirácie Tománková, Kočner a Tóth.

Na obvinenia Zuzany Tománkovej, že mladistvú obťažoval sexuálnymi návrhmi, Kollár uviedol, že „komunikujem s viacerými ženami a mám ich rád. Takýmto spôsobom mám posledných päť detí“. Zároveň uviedol, že v online komunikácii s dievčinou sa nevyhol rozhorovom so sexuálnou tematikou. O tom, že je zverenkou zariadenia Čistý deň, sa dozvedel až 25. septembra 2016.

Celú záležitosť označil Kollár za „dymovú clonu Smeru“ s tým, že za ňou stoja Zuzana Tománková, mediálny poradca strany Smer Erik Tomáš, premiér Robert Fico, podnikateľ Marián Kočner a bývalý novinár Peter Tóth.

Kollár ukázal novinárom fotografiu, na ktorej podľa neho o 9:15 hod v stredu ráno sedia Zuzana Tománková, Erik Tomáš a Marián Kočner hodinu pred tlačovou konferenciou Zuzany Tománkovej a dohadujú posledné detaily „konšpirácie“. Fotku údajne spravil kamarát Borisa Kollára v bratislavskom hoteli náhodou.

Prepis komunikácie medzi Borisom Kollárom a zverenkou z Čistého dňa

Foto: Sme rodina
Kollár prepis 1
Foto: Sme rodina
Kollár prepis 2
Foto: Sme rodina
Kollár prepis 3
Foto: Sme rodina
Kollár prepis 4
Foto: Sme rodina
Kollár prepis 5
551 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina #Čistý deň #Zuzana Tománková