Lipšic: Riaditeľ Čistého dňa nie je zdravotne spôsobilý vykonávať funkciu

Daniel Lipšic naznačil možnú zdravotnú nespôsobilosť riaditeľa Čistého dňa Petra Tománka viesť zariadenie, v ktorom sa liečia drogovo závislé deti. Podáva na manželov Tománkovcov trestné oznámenie pre podozrenie zo subvenčného podvodu.

14.03.2017 15:33 , aktualizované: 17:34
Lipšic Foto: ,
Daniel Lipšic.
debata (316)

Lipšicovi sa dostali do rúk lekárske správy riaditeľa Petra Tománka, ktoré hovoria o jeho závažných diagnózach. Podľa jeho slov nie je možné, aby Tománek legálne vykonával svoju funkciu. Detaily odmietal zverejniť s prihliadnutím na rešpektovanie jeho súkromia.

Jeho nespôsobilosť a fakt, že Čistý deň je prijímateľom štátnych dotácií podľa neho spĺňa skútkovú podstatu subvenčného podvodu. Celú situáciu okolo dvoch dievčat označil za politickú hru.

Lipšic sa vyjadril aj ku skutočnosti, že v podávaní trestného oznámenia na vedenie Čistého dňa zastupuje 18-ročnú Simonu, ktorá sa stala známa facebookovou komunikáciou s predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a 17-ročnú Tamaru, ktorá je na úteku a do Čistého dňa sa nechce vrátiť.

Povedal, že trestné oznámenia spísali na generálnej prokuratúre. Z trestného oznámenia Simony podľa Lipšica vyplýva, že Tománek a jeho manželka Zuzana Tománková dievčaťom manipulovali. K tvrdeniam Tománkovcov, že dievčatá boli pod vplyvom drog a nehovorili pravdu, povedal, že podľa trestného oznámenia bola Simona pod vplyvom drog minulý týždeň, „keď jej Tománkovci organizovali mediálne vystúpenia“.

„Ak niekto robí z kauzy zneužívania dievčat politiku, tak je to predovšetkým Čistý deň,“ vyhlásil s tým, že vedenie zariadenia je ochotné svojich klientov pošpiniť, len aby si zachovali státisícové príjmy zo štátneho rozpočtu. Na záver Lipšic povedal, že keďže sa trestné oznámenie zo strany Tamary týkalo aj jej matky, dievča ho mohlo na prokuratúre podať aj napriek tomu, že nie je plnoleté.

316 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #kauza zneužívania v Galante #Čistý deň