Smrť Gauliedera vyšetrujú ako usmrtenie aj obmedzovanie osobnej slobody

Polícia vyšetruje prípad smrti bývalého poslanca NR SR za HZDS Františka Gauliedera aj ako usmrtenie, aj ako obmedzovanie osobnej slobody. Informuje o tom verejnoprávna RTVS na svojej facebookovej stránke.

27.03.2017 11:00
debata (64)

„Polícia vo veci koná a vedie trestné stíhanie vo veci trestných činov usmrtenia a obmedzovania osobnej slobody. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať žiadne informácie,“ uviedla pre RTVS hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchertová.

Bývalého poslanca Národnej rady SR šesťdesiatšes­ťročného Františka Gauliedera zrazil nadránom z piatka na sobotu vlak. Polícia najskôr našla auto, v ktorom mal aj osobné doklady, medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, pričom rodina už dlhšie nemala o exposlancovi správy. Prípadom sa už zaoberá nitrianska polícia, ktorá pracuje taktiež s verziou, že exposlanec NR SR spáchal samovraždu. Ako uviedla Bruchterová, bude vykonaná pitva. „Alkohol nebol príčinou usmrtenia,“ dodala.

Čítajte viac o podozrivých okolnostiach smrti Františka Gauliedera

Gaulieder bol od roku 1994 poslancom parlamentu za HZDS, v roku 1996 ho podľa Ústavného súdu SR protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdal mandátu. Štát mu po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva vyplatil odškodné 30-tisíc eur.

V minulosti už Gauliederovi pred domom vybuchla bomba, viackrát si v poštovej schránke objavil náboj. Ako nezávislý poslanec pôsobil v mestskom zastupiteľstve v Galante. Pracoval aj ako šéf bezpečnosti vo firme Slovak Telecom.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #František Gaulieder