Kauza Weiss mladší sa ešte nekončí, zasiahol generálny prokurátor

Futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. si mohol vydýchnúť, že nebude stáť pred súdom len na necelých 24 hodín. Zvrat do jeho kauzy priniesol generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorý nechá preskúmať rozhodnutie svojich podriadených.

06.04.2017 13:30 , aktualizované: 16:16
debata (55)

Tí Weissovo trestné stíhanie v súvislosti s jazdou, pri ktorej odmietol fúkať, túto stredu zamietli s odôvodnením, že skutok sa nestal.

„Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal ešte v stredu na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml.," potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

V prípade Weissa podal vyšetrovateľ v marci návrh na obžalobu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I zastavil trestné stíhanie proti obvinenému, pretože je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie,“ vysvetlil tohtotýždňový verdikt hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

Dvadsaťsedemročný krídelník sedel v mercedese triedy G, ktorý zastavila policajná hliadka začiatkom októbra v skorých ranných hodinách v Bratislave. Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi, čo je trestným činom rovnako ako šoférovanie s viac ako 1 promile alkoholu. V aute sa údajne nachádzalo desať ľudí, ktorí sa mali predtým zabávať v bare. Futbalistu predviedli na policajnú stanicu.

Polícia reprezentanta obvinila a umiestnila do cely predbežného zadržania, z ktorej sa dostal po 30 hodinách. Podľa vtedajšieho vyjadrenia Weissovho advokáta Juraja Kuráňa bolo obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Podľa advokáta z ďalších výpovedí troch svedkov vyplynulo, že Weiss ml. auto nešoféroval.

Mesiac po incidente sa futbalista ospravedlnil, zároveň však trval na svojej nevine. „Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta Slovenska a nesiem za to morálnu zodpovednosť. Chcem však zdôrazniť, že som nespáchal žiaden trestný čin. Existujú dôkazy, ktoré sú a budú poskytnuté vyšetrovateľom, aby napomohli procesu a potvrdili moju nevinu,“ reagoval ešte vlani Weiss ml.

Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa. Pôvodne figuroval v nominácii trénera Jána Kozáka na vlaňajšie zápasy slovenskej reprezentácie proti Slovinsku a Škótsku. Kozák sa pre kauzu napokon rozhodol, že Weiss na tieto stretnutia nenastúpi. V súčasnosti je späť v nominácii.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Čižnár #Vladimír Weiss ml.