NAKA dostala závery inventarizácie v muničných skladoch v Trenčíne

Rezort obrany odovzdal doterajšie závery inventarizácie v muničných vojenských skladoch Národnej kriminálnej agentúre (NAKA).

07.04.2017 09:03
debata (2)

Informovala hovorkyňa obrany Danka Capáková. Vyšetrovatelia tak majú k dispozícii informácie o počtoch a typoch chýbajúcej munície. Vzhľadom na to, aby nebolo marené vyšetrovanie, nemôžeme v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie, zdôraznila hovorkyňa.

V piatok ráno v parlamente k téme chýbajúcej munície vo vojenských muničných skladoch zasadá branno-bezpečnostný výbor.

Rezort obrany minulý týždeň informoval, že pri výdaji materiálu v Muničnom sklade Ozbrojených síl SR v Trenčíne - Kubrej zistili, že chýba istá časť materiálu. Podľa informácií TV Markíza z muničného skladu zmizlo 80 obranných granátov typu F1 a jedenásť ručných protitankových striel.

Minister obrany Peter Gajdoš následne nariadil vo všetkých vojenských muničných skladoch na Slovensku fyzickú a administratívnu kontrolu materiálu. V stredu po rokovaní vlády pre médiá zdôraznil, že ak sa potvrdia pochybenia, vyvodia dôsledky.

Rezort tiež zanalyzuje aj technické zabezpečenie a spôsob stráženia muničných objektov, na ktorom sa podieľajú aj civilní zamestnanci. Šéf rezortu obrany očakáva, že budú prijaté organizačné opatrenia.

Minulý týždeň vo štvrtok vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ tým, že si doposiaľ nezisteným spôsobom zadovážil väčší počet ručných granátov a protitankových granátov. V pondelok prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #ministerstvo obrany #muničný sklad #munícia #NAKA