Začiatok sviatkov priniesol vyše hodinové kolóny na diaľniciach

Presun ľudí na sviatky domov spôsobil vo štvrtok na diaľniciach viac ako hodinové kolóny. Najkritickejšia situácia bola na úseku D3 z Bratislavy smerom do Žiliny, kde autá stáli už od Dolného Hričova.

14.04.2017 18:30
debata (32)

Kolóny hlásili vodiči už od 11. hodiny doobeda. Trpezlivosťou sa museli vyzbrojiť aj šoféri smerujúci do Žiliny na ceste z Martina popod Strečno. „Úsek Strážov-Strečno som šiel dve hodiny,“ skonštatoval jeden z vodičov. V dlhom rade áut si šoféri počkali aj na hlavných žilinských ťahoch.

„Priemerná doba čakania na hlavných ťahoch v Žiline je do 60 minút, priemerná rýchlosť v kolónach sa pohybuje od 10 do 40 kilometrov za hodinu,“ informoval portál zilinak.sk.

Dopravu na jednom z hlavných ťahov v meste, na Košickej ulici, musela riadiť polícia, kde na križovatke prepínali semafor. Kolóny sa vytvorili aj na uliciach Ľavobrežná, Nemocničná, Hričovská, Mostná či Vysokoškolákov.

„Žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť a trpezlivosť. Polícia tiež žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy,“ pripomínal vo štvrtok žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V aute si dlhšie posedeli aj vodiči smerujúci z Bratislavy na stred a východ Slovenska po diaľnici D1. Výjazd z hlavného mesta trval asi o polhodinu dlhšie. Situácia sa zhoršila na D1 a pred Sencom. Tam sa vodiči zdržali približne trištvrte hodiny. Naopak, na východe Slovenska bola premávka plynulá, bez výraznejších problémov a zdržaní.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká noc #dopravné zápchy #diaľnica D3