'Piťo' sa priznal k vražde a vyzval svojich, aby spolupracovali s políciou

Šéf bratislavského gangu piťovcov Juraj Ondrejčák (Piťo) sa priznal k tomu, že nariadil popravu Jána Takáča, ktorý viedol konkurenčnú mafiánsku skupinu takáčovcov.

17.04.2017 15:05
Juraj Ondrejčák, Piťo Foto: ,
Juraj Ondrejčák alias Piťo na archívnej snímke z pojednávania v auguste 2013.
debata (14)

Denníku Pravda to potvrdil zdroj blízky polícii. Na výsluchu z konca marca Piťo zároveň prisľúbil, že s vyšetrovateľmi bude spolupracovať a vyzval svojich „kamarátov“, aby tak urobili aj oni.

„Odkázal im, aby sa snažili vylepšiť si svoje postavenie, keď sa bude rozhodovať o ich treste,“ povedal Pravde náš zdroj. Takáč zomrel 30. júla 2003 na bratislavských Kramároch. Po tom, čo nastúpil do svojho mercedesu, člen piťovcov Ľuboš Zelman naňho vypálil niekoľko striel zo samopalu.

Vyšetrovateľ v mar­ci obvinil z vraždy tri osoby, okrem Piťa aj Mateja Šalagu a Marka Orlíka, ktorí sa na likvidácii podieľali. Zelman má mať dočasne odložené obvinenie, čo môže znamenať, že práve on usvedčuje piťovcov. Ondrejčák si v súčasnosti odpykáva 16-ročný trest za založenie zločineckej skupiny, Zelman čelí obvineniu z dvojnásobnej vraždy v bratislavskom Irish pube z roku 1999. 

Polícii sa podarilo väčšinu tejto mafiánskej skupiny definitívne rozložiť po štyroch policajných akciách. Posledná bola vlani v septembri, prvá v roku 2011. Išlo o najrozsiahlejšie policajné záťahy proti piťovcom, na ktorých sa zúčastnilo okolo 300 až 400 policajtov.  Pri zásahu spred šiestich rokov sa kukláči dostali do Ondrejčákovho domu pomocou vrtuľníka.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #piťo #piťovci #mafia #takáčovci