Súd schválil dohodu o vine a treste s členom skupiny piťovcov

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v stredu schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným Richardom Hrotkom.

19.04.2017 12:55
debata (4)

Ten čelil obvineniam za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, obvinený prijal súhrnný trest vo výmere tri roky a štyri mesiace väzenia so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia a takisto trest prepadnutia majetku.

„Obvinenému sa tiež ukladá trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na dva roky," dodala Kudjáková s tým, že rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Hrotko býval v médiách spájaný so skupinou piťovcov. Pred súdom v minulosti čelil obžalobe v súvislosti s vraždou študenta Daniela Tupého, súd ho však spod tejto obžaloby oslobodil. V minulosti bol tiež odsúdený za nebezpečné vyhrážanie a nedovolené ozbrojovanie.

Šéf skupiny piťovcov Juraj On­drejčák si momentálne odpykáva trest 16 rokov väzenia za riadenie zločineckej skupiny a iné trestné činy. Zároveň čelí obvineniu z vraždy zakladateľa skupiny takáčovci Jána Takáča z roku 2003. Podľa medializovaných informácii sa už k skutku priznal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #piťovci #Špecializovaný trestný súd #Richard Hrotka