Po novom by pohotovosti mali byť v každom okresnom meste

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR predloží do medzirezortného pripomienkového konania nový koncept pohotovostí na budúci týždeň. Informoval o tom v piatok na stretnutí s novinármi šéf rezortu zdravotníctva Tomáš Drucker. Ako poznamenal, po novom ambulantné pohotovosti budú v každom okresnom meste.

21.04.2017 12:39
debata (1)

Ich dostupnosť sa predpokladá v pracovných dňoch od 16:00 do 23:00 a cez víkend od 7:00 do 23:00. „Predpokladáme, že takéto pohotovosti budú k dispozícii niekedy začiatkom budúceho roka,“ povedal minister. Drucker dodal, že po 23. hodine bude naďalej fungovať ústavná pohotovostná služba v rámci nemocníc a takisto záchranná zdravotná služba.

Rezort chce taktiež garantovať ordinačné hodiny v rámci všeobecných praktických lekárov. „Po novom zákon bude ukladať povinnosť poskytovať ambulantnú zdravotnú starostlivosť pre všeobecných praktických lekárov v minimálnom rozsahu 30 hodín týždenne, pričom dvakrát do týždňa budú ordinačné hodiny do 14. hodiny,“ vysvetlil minister. Cieľom legislatívnej úpravy je zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť, aby pacienti nemuseli navštevovať potom pohotovosti v dôsledku nedostupnosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ordinačné hodiny #lekárska pohotovosť #Tomáš Drucker #ambulantná pohotovosť