Kaliňák sa pustil do Matoviča: Celý jeho život je jedna veľká lož

Minister vnútra Robert Kaliňák reagoval na výroky poslanca Igora Matoviča na adresu vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry.

21.04.2017 15:41
verejne obstaravanie, eks, e-bay, Kalinak Foto: ,
Minister vnútra Robert Kaliňák .
debata (368)

„Pôvodne som sa neplánoval vyjadrovať, ale včerajšia tlačovka prerazila dno akejkoľvek stoky, žumpy,“ povedal na úvod minister vnútra. „V žiadnej krajine si nemôže dovoliť politik útočiť na úrady činné v trestnom konaní a konkrétnych ľudí. Na takých, o ktorých vie, že sa nemôžu brániť. Robí to zo svojho bunkru v Národnej rade, kde ho chráni imunita,“ povedal Kaliňák s tým, že Matovič podľa neho útočí na ľudí, ktorí majú inú prácu ako starať sa o politiku – na prokurátorov, policajtov, súdnych znalcov. „Pán Matovič to robí voči všetkým. Pamätáte si jeho nadávky voči Sulíkovi, Poliačikovi, Pčolinskému?,“ dodal Kaliňák.

Zároveň sa zastal vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Štefana Menčíka. Na jeho adresu Matovič vo štvrtok vyhlásil, že „Z rádového vyšetrovateľa je od minulého týždňa riaditeľ,“ povedal a dodal, že Menčík dostal v minulosti pod patronát jeho trestné oznámenie na Radoslava Procházku, protizákonne zverejnil nahrávku s rozhovorom medzi Matovičom a Procházkom, neskôr poslal kontrolu do Matovičovej rodinnej firmy a dnes ho krivo obviňuje, že sa dopustil trestných činov. „Vygrcal uznesenie NAKA, po všetkých jeho ‚úspešných‘ krokoch zameraných proti mne, je riaditeľom. Po špinavej práci, ktorú dokonal uznesením a zverejnil ho, sa stal riaditeľom,“ povedal Matovič ešte vo štvrtok.

Podľa Kaliňáka vyšetrovateľ Menčík nie je politikom a nesmie na ich výroky ani reagovať.

„Toto je cesta, ktorá podporuje extrémizmus,“ povedal Kaliňák na margo výrokov Igora Matoviča. Poslanec podľa neho spochybňuje všetko a všetkých, ktorí s ním nesúhlasia. „Matovič neurobil pre Slovensko nič. Určite nie zadarmo. Nadáva všetkým a nevyberaným spôsobom, aby zakryl svoju históriu,“ dodal. Podľa šéfa rezortu vnútra sa Matovič rozhodol ísť do politiky vtedy, keď mu na jeho problémy prišli daňové úrady. „Matovič sa každému, kto sa mu postaví, vyhráža. Zničím ťa, zničím celú tvoju rodinu je jeho obľúbená veta mimo mikrofónov,“ dodal Kaliňák a odkázal mu, nech neútočí na ľudí, ktorí sa nevedia brániť.

368 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #Igor Matovič