Matovič podáva na ministra vnútra trestné oznámenie

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič podáva trestné oznámenie na ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) za jeho výroky o tom, že Matovič sa nebezpečne vyhrážal viacerým poslancom aj novinárom.

21.04.2017 19:02
debata (74)

Igor Matovič o tom informoval na tlačovej besede, ktorú zverejnili aj na facebookovej stránke hnutia. Šéf obyčajných avizoval podanie trestného oznámenia na brífingu s tým, že nikdy nič také, čo opisoval Kaliňák, nerobil.

Matovič vyhlásil, že Kaliňák ho obviňuje z vyhrážania sa novinárom a iným politikom. Podľa Kaliňáka tak mal Matovič urobiť opakovane, mal sa údajne vyhrážať aj rodinám. Ako Matovič dodal, to by bol trestný čin, ktorý by polícia musela začať vyšetrovať.

"Vyzývam policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý stál vedľa ministra vnútra, ktorý o tom hovoril, aby ex offo (z vyššej moci) sám od seba začal konať a aby od zajtra začal trestné stíhanie voči mne za to, že sa niekomu nebezpečne vyhrážam,“ apeloval.

Dodal, že sa nikdy nikomu takýmto spôsobom nevyhrážal. „Pán minister vnútra si samozrejme za toto vyslúži trestné oznámenie. Už ma prestal baviť, chlapec,“ dodal Matovič.

Matovič tvrdí, že na Kaliňákovej tlačovej konferencii zaznelo 17 klamstiev. Odmietol tvrdenie „skorumpovaného Kaliňáka“, že obviňuje všetkých naokolo, ale v priestoroch parlamentnej sály, „kde ho chráni imunita“.

Takisto odmieta to, že by bol vulgárny. Vulgárni sú podľa neho koaliční politici ako napríklad Andrej Danko či Robert Fico. Takisto odmietol obvinenia, že je daňový podvodník.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #OĽaNO #Robert Kaliňák #Igor Matovič