Predseda Andrej Danko privíta predsedov parlamentov krajín EÚ

Národná rada SR privíta 300 delegátov zo všetkých krajín Európskej únie.

22.04.2017 12:18
debata (21)

V nedeľu začína dvojdňová Konferencia predsedov parlamentov Európskej únie, na ktorej sa zíde 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov parlamentov a 5 delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni.

Ako informovala hovorkyňa predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) Eva Kliská, na konferencii sa zúčastní aj novozvolený predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani, ktorý je vo funkcii predsedu tri mesiace.

„Úvodná časť pracovného programu konferencie bude zameraná predovšetkým na zhodnotenie výsledkov slovenského predsedníctva v Rade EÚ a jeho parlamentnej dimenzie, doplnená o prezentáciu aktuálneho priebehu parlamentnej dimenzie maltského predsedníctva v Rade EÚ a o vystúpenia predsedu Európskeho parlamentu Antonia Tajaniho a podpredsedu Európskej komisie pre pracovné miesta, rast, investície a konkurencieschop­nosť Jyrkiho Katainena,“ uviedla Kliská.

Jednou z najočakávanejších tém konferencie v pondelok bude zriadenie Spoločnej parlamentnej kontrolnej skupiny pre kontrolu činnosti Europolu, a to spoločným rozhodnutím zúčastnených predstaviteľov európskych parlamentných komôr. „Súčasťou tohto rozhodnutia by malo byť odsúhlasenie spôsobu nominácie členov za jednotlivé parlamenty a modalít fungovania takejto spoločnej parlamentnej kontrolnej skupiny,“ uzavrela.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Európska únia #stretnutie #Andrej Danko