Podľa Bugára Matovič len odpútava pozornosť od daňového podvodu

Podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd) považuje vystúpenie predsedu OĽaNO Igora Matoviča za obyčajné odpútanie pozornosti od problému, ktorý mu v pondelok vyrobil jeho bývalý zamestnanec Pavel Vandák. Ako povedal Bugár v utorok, postup otvárania obálok v NR SR funguje rovnako aj na každom ministerstve.

25.04.2017 14:42
debata (16)

„Stalo sa, že v listoch bol biely prášok, Lucia Žitňanská mala na obálke rádioaktívne ožiarenie. Matovič len potrebuje rýchlo vyrobiť škandál, aby sa hovorilo o ňom a nie o jeho daňovom podvode,“ vyhlásil Bugár.

Vandák, ktorý odkúpil od Igora Matoviča v roku 2008 podnik Mgr. Igor Matovič – regionPRESS, tvrdí, že Matovič ho podviedol a vyzýva lídra OĽaNO na detektor lži. Ako povedal v pondelok novinárom, Matoviča sa bál a preto to celé skôr neohlásil na polícii. „Bojím sa ho doteraz,“ vyhlásil. Vandák vyzval Matoviča, aby spolu išli na detektor lži. „Nech sa to ukáže. Čoho sa bojí? Všetkých vyzýva na detektor lži a ja chcem, aby ma Matovič vyzval na detektor lži,“ zdôraznil.

Podľa Matoviča predseda NR SR Andrej Danko (SNS) nariadil otvárať podozrivé zásielky, ktoré prichádzajú poslancom NR SR do budovy parlamentu. Vyplýva to z rozhodnutia vedúceho Kancelárie NR SR Daniela Guspana, ktorý ho podľa lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča vydal na pokyn Danka.

V Rozhodnutí na zabezpečenie manipulácie s doručenými zásielkami v súvislosti s výskytom zásielok s nebezpečným materiálom zo 7. apríla sa píše, že zamestnanci podateľne sú povinní „otvoriť obyčajné listové zásielky adresované na poslanca NR SR, pri ktorých nie je uvedený odosielateľ alebo je odosielateľom fyzická osoba“.

Následne takúto obálku dostane poslanec otvorenú s pečiatkou „Otvorené z bezpečnostných dôvodov“. Ďalej z rozhodnutia vyplýva, že „zásielky, ktoré obsahujú vulgarizmy alebo majú dehonestujúci charakter, zamestnanec podateľne nezaeviduje ani nepostúpi adresátovi, ale ich na tri mesiace odloží a po tejto lehote skartuje“.

Takto otvorené listy dostali poslanci za OĽaNO-NOVA Igor Matovič, Veronika Remišová aj Ján Budaj. Ako Matovič povedal, zistí, či sa s takto otvorenými zásielkami stretli aj poslanci z iných strán. Spolu podajú trestné oznámenie za porušenie listového tajomstva a iniciujú odvolávanie Danka z postu predsedu parlamentu.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Pavel Vandák