Komora ocení 31 sestier

Šperk v tvare srdca, ale aj finančnú odmenu získa 31 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Ocenenie Biele srdce im za starostlivosť a ľudskosť k pacientom i obetavú prácu rozdajú zástupcovia Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Denník Pravda je mediálnym partnerom tejto akcie, ktorá sa uskutočňuje každý rok pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier (12. máj).

10.05.2017 18:21
debata (5)

„Ocenenie odovzdávame sestrám za ich významný prínos v ošetrovateľstve a pôrodnej asistencii a jednej sestre za mimoriadny celoživotný prínos,“ povedala prezidentka komory Iveta Lazorová. Doplnila, že toto povolanie je náročné. Z roka na rok je podľa nej sestier väčší nedostatok, vyčerpáva ich veľa služieb a niekde aj nevyhovujúce podmienky.

Na slávnostný galavečer je pozvaných vyše 200 zdravotníčok z celého Slovenska. Súčasťou programu budú aj vystúpenia známych spevákov a umelcov. Ako doplnil člen prezídia komory Milan Laurinc, v jubilejnom, 10. ročníku ocenia devätnásť sestier z praxe, šesť manažérok, päť sestier pedagogičiek a jednu za mimoriadny celoživotný prínos. "Slávnostné odovzdávanie ocenení bude možné zrealizovať vďaka sponzorom a partnerom podujatia, ktorým týmto ďakujeme za veľkú pomoc,“ pripomenul Laurinc.

Biele srdce je celosvetový symbol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba symbolizuje jeho nositeľom prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta. Slovenská komora sestier ho udeľuje od roku 2008 na celoslovenskej, ako aj regionálnej úrovni.

Samotná cena pozostáva z čestného ocenenia vo forme písomnosti, z finančnej odmeny vo výške určenej radou komory a zo šperku v symbole Bieleho srdca, ktorý je vyhotovený z kovu – strieborného drôtu. Jeho súčasťou je aj mesačný kameň.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotná sestra #Iveta Lazorová #Slovenská komora sestier #Biele srdce