Pád vrtuľníka: Prvý zo zranených pilotov sa prebral z umelého spánku

Prvý z dvojice policajných pilotov hospitalizovaných v prešovskej nemocnici po páde vrtuľníka na vojenskom letisku v Nižnej Šebastovej pri Prešove sa prebral z umelého spánku.

12.05.2017 14:09
debata

„Jeden z pacientov je už pri vedomí a komunikuje s okolím. Naďalej u neho prebieha komplexná intenzívna liečba,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A Reimana v Prešove Renáta Cenková.

Zároveň dodala, že druhý pacient je naďalej na umelej pľúcnej ventilácii v umelom spánku a v kritickom stave. „Obaja zostávajú hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ dodala hovorkyňa. Obaja piloti pri nehode utrpeli mnohopočetné zlomeniny.

Policajný vrtuľník typu Bell 429 havaroval v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb. Pád neprežila dvojica hasičských záchranárov – riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove Radoslav Lacko a veliteľ družstva Peter Toďor.

Kondolenčné knihy, kde môže verejnosť vyjadriť svoju sústrasť, sú umiestnené v budove radnice na Hlavnej ulici aj na Krajskom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru na Požiarnickej ulici v Prešove.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Prešov #umelý spánok #pád vrtuľníka