Nadácia Orange po ôsmy raz ocenila najúspešnejšie mimovládne organizácie

Mimoriadnu cenu Nadácie Orange za občiansku angažovanosť získala Janette Maziniová Motlová.

19.05.2017 15:01
debata (1)

Víťazné trofeje si odnieslo jedenásť organizácií, ktoré boli hodnotené v troch hlavných kategóriách – Sociálna inklúzia, Vzdelávanie a Komunitný rozvoj. Na štvrtkovom galavečere sa zúčastnil aj prezident Andrej Kiska.

Správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová vníma ocenenie ako verejné poďakovanie mimovládnym organizáciám za skvelú prácu, ktorú vykonávajú nehľadiac na prekážky. „Ich odhodlanosť a vytrvalá snaha prispievať k zmene našej spoločnosti na lepšiu si zaslúžia pozornosť a uznanie nás všetkých," povedala Cocherová.

Dve prvé miesta

Komisia zložená z odborníkov tretieho sektora rozhodla o tom, že v kategórii Sociálna inklúzia udelí dve prvé miesta. „Kvalita prihlásených organizácií a nimi predložených projektov dosiahla tento rok mimoriadne vysokú úroveň. Odborná komisia sa rozhodla zohľadniť kvalitu projektov a prvýkrát v histórii Ceny Nadácie Orange udeliť dve prvé miesta,“ uviedla Cocherová.

O víťazstvo sa tak podelili nadácia Liga proti rakovine a OZ Rada pre poradenstvo v sociálnej práci. Druhé miesto získala Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR.

Medzi projektami v kategórii Komunitný rozvoj uspelo občianske združenie kRaj, ktoré získalo prvé miesto za zapojenie ľudí z regiónov a marginalizovaných skupín do včelárstva. Ako druhé sa umiestnilo rodinné centrum Ráčik z Rače a na tretej priečke skončilo združenie Slovenský skauting zo Zvolenskej Slatiny.

Víťazne aj Detský čin roka

Najlepším projektom zameraným na vzdelávanie prihlásilo OZ Detský čin roka, ktoré dlhodobo podporuje prosociálne správanie detí a poukzovanie na pozitívne vzory. Druhú cenu si odniesla Nadácia Milana Šimečku, tretiu priečku komisia pridelila OZ Slovenský skauting.

Laureátkou Ceny pre osobnosť za občiansku angažovanosť sa stala Janette Maziniová Motlová, zakladateľka Rómskeho inštitútu a neziskovej organizácie Eduma za snahu o búranie predsudkov voči menšinám a ich prepájanie s majoritnou spoločnosťou. Vo verejnom online hlasovaní uspelo OZ Slovenský skauting a získalo Cenu verejnosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #Orange #mimovládne organizácie #Andrej Kiska #Detský čin roka #tretí sektor