Ľudia nesúhlasia s rozhodnutím Matoviča nechodiť do parlamentu

Vyše 62 percent ľudí nesúhlasí s rozhodnutím predsedu hnutia OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, ktorý vyhlásil, že pre vyhrážky od neznámeho muža nebude chodiť na zasadania parlamentu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra Polis Slovakia od 13. do 19. mája na vzorke 1 366 dospelých respondentov. Výsledky prieskumu poskytol Ján Baránek z agentúry Polis Slovakia.

24.05.2017 10:45
matovič Foto: ,
Šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič.
debata (35)

Respondenti odpovedali na otázku: „Predseda OĽaNO Igor Matovič vyhlásil, že nebude kvôli vyhrážkam od neznámeho muža na ulici, viac chodiť na zasadania parlamentu. Súhlasíte s týmto jeho rozhodnutím?". S rozhodnutím Matoviča skôr alebo rozhodne súhlasí 11 percent opýtaných. Vyše štvrtina respondentov sa nevedela k otázke vyjadriť.

Väčšina ľudí zároveň tvrdí, že dojem Matoviča, že v pozadí vyhrážok je predseda parlamentu Andrej Danko alebo predseda vlády Robert Fico, prípadne predseda Most-Híd Béla Bugár či minister vnútra Robert Kaliňák, nie je správny. Pri otázke: „Igor Matovič sa domnieva, že v pozadí týchto vyhrážok je predseda parlamentu Andrej Danko, alebo Robert Fico, alebo Béla Bugár, alebo Robert Kaliňák. Myslíte si, že jeho dojem je správny?", odpovedalo negatívne 55,9 percenta respondentov. Viac ako 18 percent ľudí si myslí, že Matovičov dojem je správny a 22,5 percenta opýtaných nevedelo na otázku odpovedať.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #NR SR #Igor Matovič