Polícia odhalila prípady korupcie v poľovníctve aj poľnohospodárstve

Sedem osôb obvinila polícia v rámci prípadu Pytliak z trestných činov podplácania, prijímania úplatku, nepriamej korupcie a zneužitia právomoci verejného činiteľa.

26.05.2017 11:51
debata (3)

Ako novinárov informoval prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, prípad sa týka poľovníckych skúšok na možnosť držať zbraň a strelivo. Obvinení Stanislav a Ivan v tomto prípade poskytli darčekové tašky s alkoholom a inými predmetmi členom skúšobnej komisie, aby sa vyhli povinnej teoretickej a praktickej príprave na skúšky.

Okrem nich polícia obvinila aj vedúceho obvodnej kancelárie Slovenskej poľovníckej komory, troch členov skúšobnej komisie a policajta z oddelenia v Dolnom Kubíne. Vedúci kancelárie a policajt sú v tomto prípade stíhaní väzobne.

V rámci prípadu Roľa zase dve osoby vrátane regionálneho riaditeľa pobočky Slovenského pozemkového fondu v Michalovciach obvinili z trestného činu nepriamej korupcie.

Požadovali totiž od zástupcov poľnohospodárskeho družstva v Pinkovciach úplatok 10 000 eur za to, že družstvu predĺžia nájom pozemkov, na ktorých družstvo hospodári. Zástupcovia družstva sa však obrátili na políciu. Obe obvinené osoby sú stíhané na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest do troch rokov väzenia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #poľnohospodárstvo #poľovníctvo