Koalícia zatiaľ nemá dohodu o kandidátovi na šéfa RTVS, tvrdí Fico

Strany vládnej koalície sa zatiaľ nedohodli na kandidátovi, ktorého podporia na post riaditeľa verejnoprávnej RTVS. V diskusnej relácie televízie TA3 V politike to v nedeľu povedal premiér Robert Fico.

28.05.2017 14:12
zasadanie vybor pre kulturu a media, václav... Foto: ,
Súčasný riaditeľ RTVS Václav Mika.
debata (9)

Poprel, že by v tejto otázke boli medzi koaličnými partermi nezhody. „Zatiaľ nemáme dohodu na konkrétnom človeku, každý kandidát má zatiaľ rovnaké šance,“ vyhlásil s tým, že o riaditeľovi RTVS ešte koalícia nerokovala, no v najbližších dňoch, po vypočutí kandidátov, tak urobí. Fico opäť vyjadril svoje výhrady k objektívnosti a verejnoprávnosti spravodajstva RTVS.

Čo sa týka výberu nového riaditeľa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), Fico vyzdvihol transparentnosť tohto procesu prostredníctvom verejného vypočutia. „Verejné vypočutie maximálne splnilo účel, pretože tam nemáte čo skryť. Náš záujem je, aby bol proces výberu čo najtransparen­tnejší,“ povedal. Keďže šéfa ÚVO sa minulý týždeň nepodarilo vybrať, bude ďalšie verejné vypočutie kandidátov. „V tomto pokračujeme ďalej,“ vyhlásil. O stretnutí šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára s jedným z kandidátov Jurajom Mérym pred verejným vypočutím Fico zdôraznil, že šéf Mostu-Híd sa môže slobodne stretávať s kým chce.

Premiér sa vyjadril aj k návrhu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára na rozpustenie politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. „Generálny prokurátor mal určite všetky dôvody, aby takéto rozhodnutie prijal," zdôraznil Fico a dodal, že po právnej stránke rešpektuje toto rozhodnutie, ktoré však podľa neho politicky nijako nepomôže a Kotlebovi a jeho strane urobí len reklamu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #RTVS #koalícia