Neziskovky štartujú projekt Nimbus, školám má pomôcť s učením

Občianske združenie Edufactory a nezisková organizácia Edulab štartujú na Slovensku inovatívny vzdelávací projekt Nimbus. Súčasťou projektu bude putovný autobus, ktorý v októbri navštívi Košice, Žilinu a Bratislavu a umožní učiteľom a žiakom základných škôl vyskúšať si hravé učenie v praxi. Informoval o tom Milan Kisztner zo spoločnosti Neuropea.

31.05.2017 10:56
debata

Programová riaditeľka Edufactory Lucia Šicková hovorí, že učitelia aj žiaci si budú môcť vďaka projektu vyskúšať hry, hravé systémy a vzdelávacie koncepty. „Na viacerých ukážkach predstavíme, ako hra a hravý prístup zvyšuje angažovanosť detí, buduje k vzdelávaniu aktívny prístup a upevňuje využívanie získaných vedomostí v bežnom živote,“ uviedla Šicková.

Program Nimbusu je celodenný a pozostáva z aktivít, ktoré vedú vývojári edukačných hier, autori nových vzdelávacích systémov a zahraničné partnerské organizácie. Každá z aktivít reprezentuje inovatívnu techniku a prístup vo vzdelávaní.

Do projektu sa môžu zapojiť základné školy z Košíc, Žiliny, Bratislavy a ich okolia. Na internetovej stránke www.nimbus.land už spustili registráciu, ktorú uzavrú 30. júna. „Následne budeme s vybranými školami komunikovať. Nimbus začne svoju púť 2. októbra v Košiciach, pokračovať budeme 3. a 4. októbra v Žiline a skončíme 5. a 6. októbra v Bratislave,“ približuje riaditeľ neziskovej organizácie Edulab Ján Machaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #školstvo #projekt Nimbus