Po streľbe v bratislavskom Ružinove dvaja mŕtvi

Bratislavskou mestskou časťou Ružinov v stredu krátko poobede otriasla streľba. Muž okolo šesťdesiatky mal zastreliť štyridsiatnika, pravdepodobne majiteľa realitnej kancelárie. Potom strelec údajne obrátil zbraň proti sebe. Čo bolo motívom, zisťuje polícia.

31.05.2017 13:25 , aktualizované: 19:00
policia strelba komarnicka ul Foto: ,
Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove sa napoludnie strieľalo.
debata (66)

Dráma sa odohrala na Komárnickej ulici 28. V polyfunkčnom dome okrem bytov sídli aj niekoľko firiem. Strelec vošiel do jednej z nich, malo ísť o realitnú kanceláriu. Padlo sedem či osem výstrelov.

Okolo jednej hodiny popoludní už lemovala vozovku ulice desiatka policajných áut, dve sanitky a hasičské záchranné vozidlo. Obytný dom ohradili policajnou páskou, za ktorou stáli policajti v uniformách aj v civile. Informácie boli strohé: strieľalo sa tu, vraj je jeden mŕtvy a jeden ranený. Čakalo sa na koronera a miesto činu museli zdokumentovať technici.

Krátko nato vyšli z budovy záchranári a na nosidlách naložili do sanitky zraneného človeka. Sanitka s naštartovaným motorom sa však z miesta nehýbala. O chvíľu prihrmeli so sirénou dve policajné dodávky s technikmi v bielych kombinézach. Na druhej strane cesty stálo auto s policajnými psami. Asi šesť policajtov v nepriestrelných vestách potom odišlo dvoma autami preč a vzápätí priestor opustilo aj auto so psami. Zdalo sa, že nebezpečenstvo streľby už nehrozí. O pokoji sa však nedalo vôbec hovoriť. Opäť bolo počuť sirénu a dorazilo auto s koronerom. Znamenalo to, že na mieste činu je obeť či obete. Po koronerovi aj technikoch dnu vošli aj vyšetrovatelia.

Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
policia strelba komarnicka ul Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove sa napoludnie strieľalo.
Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
policia strelba komarnicka ul Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove sa napoludnie strieľalo. Záchranári postreleného muža oživovali, zraneniam však podľahol.
Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
policia strelba komarnicka ul Na Komárnickej ulici v bratislavskom Ružinove sa napoludnie strieľalo. Na miesto prišiel aj tím vyšetrovateľov.

Jedna sanitka – prázdna – medzičasom odišla. Zostala druhá, so zapnutým motorom. Bol v nej spomínaný zranený muž. Zdalo sa, že záchranári tentoraz neboli úspešní. Nebo sa odrazu zatiahlo a slnečné počasie v sekunde vystriedal silný lejak. Keď do sanitky smerovali kroky koronera, bolo jasné, že človek v nej neprežil.

„Vážne zraneného muža ešte niekoľko desiatok minút oživovali, no žiaľ neúspešne,“ potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. Išlo podľa všetkého o útočníka, ktorý si po streľbe na svoju obeť vzal život. Na miesto prichádzali známi a príbuzní. Boli v šoku z tragédie, vypočúvali ich vyšetrovatelia.

Podľa informácií od hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michala Szeiffa sa krátko popoludní malo strieľať v priestoroch polyfunkčnej budovy v Ružinove. „Krátko pred 12.45 hodinou boli hliadky Policajného zboru vyslané na Komárnickú ulicu v Bratislave, kde malo podľa oznámenia dôjsť k streľbe. Hodnovernosť oznámenia hliadky na mieste preverili a potvrdili,“ informovala polícia s tým, že podľa dostupných informácií strelné poranenia utrpeli dve osoby. „Vzhľadom na prebiehajúce prvotné úkony nie je však možné v súčasnosti poskytnúť k prípadu bližšie informácie,“ dodal hovorca Szeiff.

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba