Dvaja Slováci menili v bankách falošné japonské jeny, zarobili viac ako 181-tisíc eur

V bankách menili falošné japonské jeny a takýmto spôsobom získali viac ako 181 000 eur. Po tohtotýždňovom zásahu NAKA spoločne s policajtmi z rôznych oddelení obvinili dvoch mužov z Trnavského a Trenčianskeho kraja z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

01.06.2017 09:59
debata (5)

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, 48-ročný Roman z Hlohovca a 27-ročný Richard z Nového Mesta nad Váhom si nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a Poľsku zohnali takmer 2 600 kvalitných falzifikátov neplatných bankoviek. Išlo o bankovky v nominálnej hodnote 10-tisíc japonských jenov. Originály boli v obehu v rokoch 1958 až 1986 a sú stále vymeniteľné v banke bez časového obmedzenia. Časť získaných falzifikátov sa im v slovenských bankách podarilo vymeniť.

Dvojicu zadržali v pondelok. Policajti vykonali aj desať domových prehliadok a prehliadok iných priestorov v Hlohovci, Piešťanoch a Novom Meste nad Váhom. Obvineným mužom v prípade dokázania viny hrozí trest na 12 až 20 rokov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #falšovanie peňazí