Policajtov, ktorí kopali vodičku, navrhli obžalovať

Policajná inšpekcia navrhla obžalovať policajtov z medializovanej kauzy dokopania ženy, ktorá unikala v aute pred policajnou hliadkou.

07.06.2017 11:36
debata (1)

„Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby na všetkých troch policajtov, ktorí sú obvinení zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Spis sa už v tejto chvíli nachádza na prokuratúre,“ potvrdila medializované informácie hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová.

Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR obvinil vo februári v prípade dokopaného dievčaťa troch policajtov z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa formou spolupáchateľstva. Podľa rezortu vnútra im hrozí väzenie na štyri až 10 rokov.

Polícia v auguste minulého roka zverejnila video, na ktorom policajná hliadka v okolí Trnavy prenasleduje auto. Neskôr sa zistilo, že v ňom sedeli štyri dievčatá, pričom 21-ročná vodička nemala vodičský preukaz.

Auto pred policajtmi unikalo, pričom sa ho neúspešne pokúšali zastaviť a následne na jeho zastavenie použili zbrane. Vodičku postrelili do hrude a ucha. Neskôr sa do médii dostala dlhšia verzia videa, na ktorom do dievčaťa po tom, čo vystúpila z auta a skončila postrelená na zemi, kopali.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #policajti #ministerstvo vnútra