Dôležité stratégie budú až na jeseň

Dva návrhy významných dokumentov sa dostanú na rokovanie vlády až koncom septembra s oneskorením troch mesiacov v porovnaní so zamýšľaným harmonogramom. Ide o Bezpečnostnú stratégiu SR a Obrannú stratégiu SR, ktoré nahradia 12 rokov staré stále platné texty.

10.07.2017 13:00
debata
Denník Pravda exkluzívne informoval o ich obsahu začiatkom tohto mesiaca s tým, že posun finálnej verzie bezpečnostnej stratégie zrejme spôsobila nespokojnosť šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka s niektorými časťami, čo mu podriadení dali na stôl. Toto je príčina, pre ktorú sa odkladá aj obranná stratégia.

"Návrh Obrannej stratégie SR sa pripravuje v nadväznosti na prípravu návrhu Bezpečnostnej stratégie SR v gescii rezortu diplomacie. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR požiadal tento mesiac predsedu vlády o odklad termínu predloženia návrhu Bezpečnostnej stratégie SR na rokovanie vlády z 30. júna 2017 do 30. septembra 2017. V súvislosti s tým sa v rámci diskusií na rezortnej a medzirezortnej úrovni dopracúva aj návrh Obrannej stratégie SR. Preto aj minister obrany požiadal predsedu vlády o odklad termínu predloženia návrhu Obrannej stratégie SR na rokovanie vlády do 30. septembra 2017,“ informovala Pravdu hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diplomacia #Miroslav Lajčák #bezpečnostná stratégia SR