Dvojročný chlapček v okrese Šaľa sa utopil v bazéne

Iba dvojročný chlapček sa v utorok popoludní utopil v bazéne. Tragédia sa stala v Diakovciach v okrese Šaľa.

12.07.2017 10:58 , aktualizované: 14:09
debata (1)

Mimoriadne nešťastné chvíle prežíva rodina z obce Diakovce v okrese Šaľa. V pondelok v podvečerných hodinách prišli rodičia o svojho dvojročného chlapčeka. Utopil sa v bazéne na dvore rodinného domu.

Záchranári už malého chlapčeka nedokázali oživiť. Keď prišli na miesto tragédie, našli len jeho bezvládneho telíčko. „Dieťa bolo v bezvedomí. Niekoľko desiatok minút sa ho pokúšali oživiť, bohužiaľ, neúspešne,“ potvrdil bolestný záver hovorca operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Nešťastie sa stalo v pondelok okolo piatej hodiny podvečer. „Dvojročný chlapček za dosiaľ presne nezistených okolností spadol na dvore rodinného domu do bazéna. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov sa ho nepodarilo oživiť. Privolaná lekárka vykonala obhliadku tela a nariadila pitvu,“ doplnila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Okolnosti tejto tragédie prešetrujú ako prečin usmrtenia.

Chlapčekovi sa stal zrejme osudným nadzemný záhradný bazén s pevnou konštrukciou. Ako sa doň dostal, nie je jasné. Rodina, ktorá prišla o dieťatko, nepatrí podľa našich informácií k starousadlíkom. Do dediny sa prisťahovala. Okrem chlapčeka, ktorý zahynul, má ešte jedno dieťa. Diakovce sú známou a vyhľadávanou lokalitou pre tamojšie termálne kúpalisko.

Pôvodný text sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #bazén #tragédia #utopenie