Zasadnutie, na ktorom zvolili novú predsedníčku súdnej rady, bolo zákonné

Termín zasadnutia Súdnej rady SR, na ktorom zvolili jej novú šéfku Lenku Praženkovú, bol stanovený v súlade so zákonom o Súdnej rade SR a Rokovacím poriadkom Súdnej rady SR.

13.07.2017 14:57
Lenka Praženková Foto: ,
Nová šéfka Súdnej rady SR Lenka Praženková.
debata (2)

Termín zasadnutia stanovený na utorok 11. júla zobrala Súdna rada SR na vedomie už 26. júna, teda 15 dní pred termínom zasadnutia. Uvádza sa to vo vyhlásení Kancelárie Súdnej rady SR, s tým, že zasadnutie rady na 11. júla zvolal vekovo najstarší člen rady Ján Havlát v súlade so zákonom o Súdnej rade SR a Rokovacím poriadkom Súdnej rady SR. Počas utorňajšieho zasadnutia Súdnej rady SR, na ktorej zvolili aj novú predsedníčku Lenku Praženková, upozornil Dušan Čimo, že členovia rady nemali zákonnú lehotu 15 dní na oboznámenie sa s agendou zasadnutia. Preto na začiatku navrhoval zasadnutie odložiť. Väčšina členov s tým však nesúhlasila.

Kancelária rady v dnešnom vyhlásení zdôrazňuje, že podľa zákona o Súdnej rade SR sa má zasadnutie rady konať podľa potreby, najmenej však raz za mesiac. „Následne Súdna rada SR na zasadnutí dňa 11. júla deklarovala, že nikto z členov nebol obmedzený v jeho právach a možnostiach, pričom program zasadnutia bol riadne prerokovaný,“ uzatvára vyhlásenie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Súdna rada SR #Lenka Praženková