Ženu napadli vlastné rotvajlery, v nemocnici zomrela

Žena, ktorú vo štvrtok v obci Kátov v okrese Skalica napadli dva psy, v nemocnici zomrela.

14.07.2017 10:51 , aktualizované: 17:12
debata (27)

Päťdesiatštyriročná Eva išla nakŕmiť rotvajlery, tie na ňu zaútočili, začali jej trhať oblečenie, zvalili ju na zem a dohrýzli. O prípade informovala polícia na svojej oficiálnej stránke na Facebooku.

Privolaní policajti preskočili plot a varovnými výstrelmi chceli psy odplašiť. Záchranu ženy komplikoval fakt, že strieľali v betónovom priestore, hrozilo teda, že sa strely budú odrážať. Padlo 21 rán, policajti napokon agresívne zvieratá zastrelili. Žena skončila s vážnymi poraneniami v skalickej nemocnici, no boj o život v piatok prehrala.

Kynológ Ján Pöthe pre denník Pravda povedal, že o možných príčinách nešťastia možno iba špekulovať.

„O tom, čo sa stalo, máme veľmi málo informácií. Zrejme však nastala chyba na strane ženy. Bolo by treba vedieť, aká bola v tejto rodine hierarchia. Je jedno, koľko máte psov, vždy musí byť jeden človek vodca svorky. Možno sa o psy staral niekto iný, napríklad manžel, a ony sa cítili byť v tom momente autoritou. Možno sa pobili pri kŕmení a ona ich chcela oddeliť, pričom ju napadli. Takéto prípady sa stávajú. No či sa tak udialo aj teraz, nevedno,“ uviedol odborník.

Podľa jeho slov treba pri psoch vždy predvídať ich správanie, či už ide o malé, alebo väčšie plemená. „Ak chcem seriózne chovať psa, musím ho najskôr skamarátiť so svorkou. Už od malička tam musí byť poriadok. Keď lusknem prstami, musia poslúchať, žiadne pokukovanie po sebe či vrčanie. Stačí zaváhanie a vznikne problém. Rotvajler nepatrí do rúk amatérom. Pes musí majiteľa rešpektovať! Aj keby mi padlo kuracie stehno medzi misky, zodvihnem ho a psy ma nesmú napadnúť. To je základ,“ uzavrel Pöthe.

Pôvodnú agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #skalica #psy #žena #úmrtie #Záhorie #útok psa