Zasadne parlamentný výbor pre kontrolu u novinárky Tódovej

Šéfka parlamentného výboru pre ľudské práva Erika Jurinová z OĽaNO-Nova zvolá mimoriadne rokovanie výboru v súvislosti s kontrolou u reportérky Denníka N Moniky Tódovej terénnym pracovníkom úradu práce.

14.07.2017 18:10
debata (219)

Podľa Jurinovej išlo o kontrolu na „politickú objednávku“.

Strana SaS žiada Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR), aby verejnosti poskytol štatistické údaje o počte vykonaných neohlásených kontrol v rodinách, ktoré poberajú iba prídavky na deti, ako aj počet verejne známych osôb, ktoré boli predmetom takejto kontroly, a konkrétne využitie poznatkov z týchto kontrol.

Podľa stanoviska ÚPSVaR terénni sociálni pracovníci navštevujú poberateľov dávok (vrátane prídavkov na dieťa, rodičovského príspevku, príspevkov na kompenzáciu ŤZP a pod.) priamo v rodinnom prostredí a ich úlohou je zistiť, či tieto prostriedky plnia svoj účel.

Podľa úradu sa takýto projekt realizuje v rámci celej SR. „V žiadnom prípade nešlo o zámer – ani si nevieme predstaviť, k čomu by takýto zámer mal viesť. Návštevy terénnych sociálnych pracovníkov sa teda dotknú kohokoľvek z poberateľov vrátane verejne známych osôb,“ uviedol úrad.

© Autorské práva vyhradené

219 debata chyba
Viac na túto tému: #kontrola #sociálne dávky #Úrad práce #OĽaNO #parlamentný výbor #Erika Jurinová #Monika Tódová