Prokurátor znovu podal obžalobu na súrodencov Paškovcov

Prokurátor Okresnej prokuratúry Košice I opakovane podal obžalobu na súrodencov Paškovcov v súvislosti s medializovanou kauzou pouličnej bitky z októbra 2015.

18.07.2017 12:49
debata (9)

Informuje o tom portál pluska.sk. „Prokurátor Okresnej prokuratúry Košice I podal na obvinených obžalobu na Okresný súd Košice I. Za uvedené konanie hrozí jednému páchateľovi trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až tri roky, ďalším dvom dva až päť rokov,“ uviedol pre denník Branislav Bujňák z košickej prokuratúry.

Portál pripomína, že prejednanie incidentu medzi súrodencami Paškovcami a mladým párom na Hlavnej ulici v Košiciach sa zastavilo po tom, keď koncom marca tohto roka Okresný súd Košice I vrátil vyšetrovací spis prokuratúre, aby doplnila dokazovanie. Súrodenci Branislav, Maroš a Martin Paškovci, synovci bývalého predsedu parlamentu, čelia od konca novembra 2015 obvineniu z prečinov výtržníctva a prví dvaja menovaní aj z ťažkého ublíženia na zdraví v spolupáchateľstve. Stalo sa tak pre incident zo začiatku októbra 2015 pred pizzeriou neďaleko „malého“ Tesca na košickej Hlavnej ulici. Súd však po prvom podaní obžaloby v prípade podľa portálu Pluska zhodnotil, že sú tam závažné procesné chyby, obzvlášť porušenie práva na obhajobu, aj preto obžalobu prokurátora odmietol a vrátil vec na doplnenie.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #Paškovci