Mečiara pre amnestie vyšetruje polícia

Polícia sa už začala zaoberať podozrením, že bývalý premiér Vladimír Mečiar v pozícii zastupujúceho prezidenta v roku 1998 udelením amnestií na skutok zavlečenia prezidentovho syna Michala Kováča ml. do Rakúska zneužil svoje právomoci.

18.07.2017 16:30
debata (34)

„Uvedená vec bola pridelená vyšetrovateľovi, ktorý po naštudovaní spisového materiálu vo veci rozhodne v súlade so zákonom,“ uviedlo v stanovisku pre Pravdu bratislavské krajské policajné riaditeľstvo.

Kauzu s podozrením z porušenia právomocí verejného činiteľa odstúpila kriminálnej polícii bratislavská krajská prokuratúra. Teraz bude na vyšetrovateľovi, či začne trestné stíhanie Mečiara.

O trestnoprávnom postupe voči bývalému premiérovi sa začalo uvažovať po tom, čo Ústavný súd v odôvodnení svojho rozhodnutia o zrušení Mečiarových amnestií uviedol, že predseda vlády sa „požiadavkou zdržanlivosti pri výkone právomoci udeľovať amnestiu či milosť v čase, keď zastupoval prezidenta, neriadil, naopak, zásadným spôsobom ju zneužil bezprostredne po ujatí sa jej výkonu“.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Mečiar #Mečiarove amnestie