Fedor: Žijeme v dobe internetových politických 'brojlerov'

V súčasnosti žijeme podľa poslanca NR SR Martina Fedora (Most-Híd) v dobe politických internetových 'brojlerov', ktorých zaujíma výhradne len to, ako a čím zaujať a dostať viac lajkov na facebooku.

19.07.2017 11:48
debata (5)

„Verím, že taká doba nepotrvá dlho. Ľudia začnú načúvať možno trochu nudnejším, ale skúseným a vecným politikom,“ povedal Fedor s tým, že internet a sociálne siete priniesli dosť veľký chaos, čierne sa vydáva za biele a naopak. „Mnohé dezinformačné kampane sú samozrejme cielené. A veľa ľudí tomu uverí,“ konštatoval.

V dnešnej dobe už podľa Fedora neexistuje tradičné delenie spektra na pravicové alebo ľavicové politické strany. „Toto delenie je, zdá sa, prekonané. Dnes vidíme skôr delenie na normálne a nenormálne, populistické a nepopulistické. Pre mňa je v súčasnej situácii ale najdôležitejšie delenie na proeurópske a antieurópske,“ vyhlásil.

V našej politike sme sa podľa neho nielen odklonili od tradičného pravicovo-ľavicového delenia. „Málo si všímame narušenie nadstraníckeho konsenzu o základnej geopolitickej orientácii štátu, ktorý tu dlhodobo existoval,“ dodal.

Podľa Fedora akoby bolo treba dnes odznova diskutovať o úplne zrejmých faktoch, o tom, čo bolo dosiaľ samozrejmé.

„Je Európska únia pre nás dobrá či nie? Máme inú bezpečnostnú alternatívu ako NATO? Mnohí kvázi politici v túžbe byť zaujímaví, mať odlíšiteľnú agendu, zneužívajú atmosféru pochybností často vytváranú vo virtuálnom svete tzv. alternatívnych médií a nezodpovedne prilievajú olej do ohňa,“ pripomenul Fedor.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #facebook #Most-Híd #NR SR #poslanec #Martin Fedor