Ľudskoprávny výbor nebol v prípade Tódovej uznášaniaschopný, Richter sa reportérke ospravedlnil

Mimoriadny Výbor NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny neprijal v súvislosti s minulotýždňovou návštevou terénneho pracovníka úradu práce u reportérky Denníka N Moniky Tódovej žiadne závery. Na mimoriadne rokovanie prišlo iba päť jeho členov, potrebných bolo sedem členov.

20.07.2017 14:58
debata (13)

Ak nastalo zlyhanie v súvislosti s návštevou terénneho sociálneho pracovníka u manželov Tódových, tak bolo v komunikácii pracovníka v prvom kontakte s novinárkou Monikou Tódovou. Na tlačovej besede to povedal minister práce a sociálnych vecí Ján Richter.

Richter uviedol, že terénni sociálni pracovníci majú pripravený manuál, ktorý majú v tomto prípade použiť, a ktorý je veľmi konkrétny a jasný. „Možno tu bolo isté zlyhanie, za to sa ja, ako minister, chcem pani Tódovej ospravedlniť. Ubezpečujem, že sa to už nestane, vyvodili sa k tomu aj isté závery, aby dôsledne postupovali podľa toho manuálu,“ uviedol Richter s tým, že manuál nie je nijaký výmysel ani šablóna, no je to konkrétny návod k tomu, aby respondent prijal komunikáciu so sociálnym pracovníkom.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne dávky #Ján Richter #Úrad práce #upsvar #Monika Tódová