Teploty naďalej stúpajú, je vydaná najvyššia výstraha

Slovensko zasiahne ďalšia vlna tropických horúčav. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu najvyššieho tretieho stupňa a upozorňuje na to, že vo štvrtok a v piatok môžu teploty na juhu a západe Slovenska dosiahnuť 38 až 39 stupňov.

02.08.2017 14:52
debata (3)

Vo štvrtok 3. augusta bude tretí stupeň výstrahy platiť pre okresy Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja, kritické budú najmä popoludňajšie hodiny, keď teplota vystúpi na 38 stupňov. Pre zvyšok Slovenska je vyhlásený prvý či druhý stupeň výstrahy, nebezpečie nehrozí iba v okresoch Poprad, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín.

V piatok 4. augusta meteorológovia očakávajú, že na celom západnom a južnom Slovensku teploty dosiahnu 38 až 39 stupňov. Podobne ako vo štvrtok najväčšie riziko hrozí od 15:00 do 17:00. Pre Považie, Stredné Slovensko a severovýchod krajiny bude platiť druhý stupeň výstrahy. Ohrozené budú i severné okresy a prvý rizikový stupeň bude platiť i v Tatrách.

Najvyšší rizikový stupeň SHMÚ vyhlasuje, keď je výskyt horúčav v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý. Predpokladaná intenzita horúčav bude v nasledujúcich dňoch extrémne vysoká a predpokladá sa, že spôsobí veľké škody a ohrozí ľudské životy.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčavy #teplo #august