Opozícia vyzýva premiéra Fica, aby nenechal SNS riadiť školstvo

Opozícia už má vyzbierané podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej budú odvolávať ministra školstva Petra Plavčana. Opozícia zároveň vyzvala Roberta Fica, aby SNS odňal riadenie rezortu školstva.

03.08.2017 10:29
debata (10)

Odvolať ministra školstva Petra Plavčana (nom. SNS) nestačí, koalícia by mala prestať zrádzať Slovensko. Myslia si to podpredsedníčka výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) a poslanec NR SR Branislav Gröhling, ktorí to uvádzajú v tlačovej správe. Tú agentúre SITA poskytol hovorca hnutia OĽaNO-NOVA Dano Mitas.

Minister školstva Peter Plavčan. Foto: SITA, Marko Erd
Peter Plavčan Minister školstva Peter Plavčan.

„Máme zozbierané podpisy na mimoriadnu schôdzu k nášmu návrhu na odvolanie ministra školstva Petra Plavčana. No odvolať ministra Plavčana nestačí. Je úplne jedno, či rezort školstva bude riadiť pán Plavčan, alebo iná bábka v rukách Andreja Danka,“ vyhlásila Veronika Remišová. „Ako dve najsilnejšie opozičné strany vyzývame Bélu Bugára a Roberta Fica, aby nedopustili takéto poškodzovanie záujmov Slovenska. Po škandále s rozdeľovaním 600-miliónov eur na vedu a výskum nemôžu na ministerstve školstva ostať ľudia zo SNS. Ak sa po našom tlaku Robert Fico zmôže len na to, aby odvolal ministra Plavčana a Andrej Danko aj po dnešnej koaličnej rade zostane zodpovedný za ministerstvo školstva, tak Béla Bugár a Robert Fico zradili Slovensko,“ dodala Remišová.

Gröhling povedal, že už včera bolo neskoro rázne konať na ministerstve školstva a vyvodiť zodpovednosť. „Na eurofondy prispievame aj my, to znamená, že táto vláda okráda každého jedného občana, ale aj budúcnosť tejto krajiny. Peniaze na vedu a výskum sú totiž peniaze, ktoré sú určené do intelektuálneho potenciálu Slovenska, na jeho rozvoj, na zlepšenie kvality života dnešných i budúcich generácií. Je nehorázne, ak ani po tejto kauze nebude vyvodená žiadna politická zodpovednosť,“ uzavrel Gröhling.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #opozícia #odvolávanie #Peter Plavčan #rezort školstva #SASKA