Súd rozhodol o kontroverznom statikovi komplexu Trinity

Trest vo výške 30 mesiacov podmienečne a zákaz vykonávať povolanie v odbore stavebníctva na šesť rokov pre statika Jána Tomčániho je právoplatný.

07.08.2017 15:18
debata (11)

„Okresný súd Bratislava II uznesením zo dňa 17. júla pripustil späťvzatie odporu Okresnej prokuratúry Bratislava II proti trestnému rozkazu Okresného súdu Bratislava II zo dňa 23. februára,“ uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak s tým, že trestný rozkaz tým 17. júla nadobudol právoplatnosť.

„Z dôvodu tohto späťvzatia odporu a tým právoplatného skončenia uvedenej trestnej veci súd zrušil aj termín hlavného pojednávania, vytýčený na ôsmeho augusta,“ dodal. Statika súd uznal vinným z prečinu všeobecného ohrozenia.

Prípad sa týka kolapsu strechy garáží bratislavského obytného komplexu Trinity z roku 2012. Súd v tomto prípade už statikovi uložil trestným rozkazom podmienečný trest, vzhľadom na podaný odpor však súd musel vytýčiť hlavné pojednávanie. To bolo pôvodne vypísané na máj, neuskutočnilo sa však, keďže žaloba nebola doručená zástupcom poškodených.

Strecha komplexu Trinity sa zrútila v júli 2012. Dôvodom podľa polície bolo neprimerané zaťaženie. V súvislosti so statikom sa hovorilo aj pri problémoch Apollo Business Centra v Bratislave, z ktorého sa museli nájomníci vysťahovať a tiež piešťanskej budovy Centroom. Obe budovy mali problémy so statikou.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #statika #Centroom #Trinity