SaS označila požiadavky SNS v čase koaličnej krízy za bohapustý populizmus

Požiadavky Slovenskej národnej strany, ktoré by sa mali premietnuť v novej Koaličnej zmluve a v novom programe vlády, sú len bohapustým populizmom.

11.08.2017 10:47
debata (4)

Uvádza sa to vo vyhlásení strany SaS s tým, že na tieto požiadavky nemôže žiadna príčetná strana pristúpiť. „Je to sumár hlúpych a škodlivých opatrení na hrane zákona či za ňou. Ak odhliadneme od zrejmej neústavnosti, požiadavka na zavedenie 13. a 14. platu, oslobodeného od odvodov, je tou najlepšou cestou k daňovým únikom,“ konštatujú liberáli.

Požiadavka na založenie štátnych aerolínií podľa SaS znamená ďalšie príležitosti na tunelovanie verejných financií, deformovanie konkurenčného prostredia, a teda aj na stret s európskymi pravidlami.

Predseda SNS chce nasadiť náhubky

Rovnaká výhrada podľa liberálov platí aj v prípade vytvorenia špeciálnych dotácií pre slovenské kúpeľníctvo. „Nie je pravdou, že sa slovenské kúpele nedokážu vtesnať do existujúcich dotačných schém schválených Európskou úniou. Nedokážu sa tam zmestiť len tí, ktorí chcú kradnúť bez dosahu európskych kontrolných mechanizmov,“ konštatuje SaS.

Absurdná je podľa vyhlásenia strany aj požiadavka Andreja Danka, že ministri sa nebudú vyjadrovať k práci iných ministrov. „Predseda SNS tak chce nasadiť náhubky svojim koaličným partnerom,“ uvádza SaS..

Vznesením aktuálnych požiadaviek podľa liberálov potvrdzuje SNS len to, čo robí od novembra 1989. „Je nekompetentná, vždy sa postaví na nesprávnu stranu, teda tam, kde chýba slušnosť, poctivosť a serióznosť,“ uzatvára vyhlásenie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #požiadavky #populizmus #Koaličná rada #koaličná kríza #SASKA