Kočner čelí ďalšiemu obvineniu

Podnikateľa Mariána Kočnera vyšetrovateľ minulý týždeň obvinil pre pokračujúci obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Momentálne spis študuje dozorujúci prokurátor, ktorý určí ďalší postup. Viac informácií polícia neposkytne.

15.08.2017 19:08
debata (29)

Má ísť o novú vec, ktorá nemá súvisieť s obvinením zo začiatku augusta. To nariadil prokurátor Špeciálnej prokuratúry za prevody hotelov na Donovaloch. Podľa polície v tomto prípade štát prišiel o osem miliónov na nadmerných odpočtoch DPH.

Nové obvinenie potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek. „Čo sa týka skutku, k tomuto sa vyjadrovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia predmetnej trestnej veci,“ povedal Šúrek.

Denník Pravda oslovil aj krajskú políciu v Bratislave, konkrétne obvinenia fyzických či právnických osôb však nekomentovala. Kočnerovi v prípade dokázania viny hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.

Podľa tvrdení Denníka N sa má nové uznesenie týkať firmy Gatex, v ktorej Kočner podľa obchodného registra figuroval ako spoločník a konateľ od júla 2004 do novembra 2006. Na podnikateľa mali v roku 2013 podať trestné oznámenie jeho traja bývalí obchodní spoločníci.

Kočner o ďalšom stíhaní nevedel, čudoval sa, že sa novinári k materiálom dostanú skôr ako on sám. „Je zvláštne, že médiá to vedia skôr ako ja. Ešte som to nedostal, tak sa neviem vyjadriť. Ani neviem, o čo ide, keď mám pravdu povedať. Firmu Gatex som predal v roku 2006. Asi to bude niečo jedenásť rokov staré, ale naozaj neviem, o čo ide,“ reagoval pre Pravdu Kočner.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #obvinenie #Marian Kočner