Ďalší rozpor v koalícii. SNS vyzýva Smer zvážiť zotrvanie Richtera na poste ministra

Smer by mal podľa poslankyne NR SR za SNS Magdalény Kuciaňovej, ktorá je členkou výboru pre sociálne veci zvážiť, či na poste ministra práce, sociálnych vecí a rodiny je správna osoba.

16.08.2017 10:51
debata (55)

Uviedla, že minister Ján Richter nesie plnú zodpovednosť za dianie okolo resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante. Pripomenula, že parlamentný výbor rokoval o dianí v tomto zariadení takmer pred rokom, 20. septembra 2016. „Vtedy sme zobrali na vedomie informácie poskytnuté ministerstvom. Vyjadrili sme poľutovanie nad tým, čo sa stalo a schválili sme vykonanie poslaneckého prieskumu,“ uviedla poslankyňa Kuciaňová.

Za tejto politickej situácie je k realizácii riešení potrebná predovšetkým vzájomná úcta, dôvera a hlavne otvorená a pragmatická komunikácia.
poslankyňa Magdaléna Kuciaňová

Kauza Čistého dňa podľa nej dlhé obdobie traumatizovala spoločnosť. „Celý čas zaznievali otázky, prečo sa situácia nerieši, prečo má Čistý deň privilégiá, prečo sa toleruje dianie,“ zdôraznila s tým, že riešenie kauzy nie je dobrou vizitkou pre celú koalíciu. „Minister Richter mal konať ďaleko dôraznejšie ihneď na začiatku,“ vyhlásila.

Podľa Kuciaňovej je vznesenie obvinenia za sexuálne zneužívanie v Čistom dni len najposlednejšou kvapkou. „Už pred rokom sa malo konať zásadnejšie, aby kauza netrvala dlho. Nechcem radšej riešiť, čo za tým bolo. Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny by sa mal viac venovať garantovaným právam detí v resocializačných strediskách, ktoré sú dané Ústavou SR a zákonmi,“ zdôraznila poslankyňa SNS.

Slovenská národná strana je a vždy bola podľa poslankyne pripravená riešiť sociálne problémy všetkých kategórií občanov, deťmi počínajúc, mladými rodinami pokračujúc a seniormi končiac „Avšak za tejto politickej situácie je k realizácii týchto riešení potrebná predovšetkým vzájomná úcta, dôvera a hlavne otvorená a pragmatická komunikácia,“ dodala.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Ján Richter #Smer #kauza Čistý deň