Mimoriadna cena pre redaktora Pravdy Jozefa Sedláka

Dlhoročný redaktor Pravdy Jozef Sedlák dostal prestížne ocenenie. Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná mu odovzdala Mimoriadnu cenu ministra za prínos v propagácii poľnohospodárstva.

18.08.2017 16:27
debata
Redaktor Pravdy roky upozorňuje napríklad na to, ako sa menia nákupné košíky či jedálne lístky Slovákov, kde sú príčiny a aké sú dôsledky a možné riešenia. Jeho analýzy sa stávajú inšpiráciou a podkladom vo vyučovacom procese alebo aj pri rôznych analýzach na štátnej úrovni.
Redaktor denníka Pravda Jozef Sedlák
Dokazuje to aj otvorenie tohtoročnej výstavy Agrokomplex v Nitre, kde ministerka namiesto klasického príhovoru zobrala článok Jozefa Sedláka z pondelkovej Pravdy a celý ho prečítala s dôvetkom, že „autor to napísal tak dobre, že by som to ani ja lepšie nevedela naformulovať“. Jozef Sedlák paralelne s prejavom ministerky práve zisťoval od hovorkyne premiéra Roberta Fica, ako bude vláda riešiť obnovu závlahových systémov, ktoré poľnohospodári čeliaci čoraz častejšie sa opakujúcim suchám potrebujú ako soľ.

V spomínanej analýze, ktorú citovala ministerka, pod titulkom Sterilná krajina nevonia, nesmrdí a nerodí, Jozef Sedlák poukázal na to, že napriek tohtoročnému suchu vyššie úrody obilia zobrali tam, kde ešte chovajú dobytok. V pôde, kde sa obnovuje humusotvorná vrstva, sa totiž lepšie hospodári s vlahou. Redaktor pri svojich textoch už celých 40 rokov poukazuje na dosah zmien v poľnohospodárstve na bežný život ľudí, ráz krajiny či zdravie ľudí, čo núti zamyslieť sa nad vývojom v krajine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #Jozef Sedlák