Plavčan bude ministrom školstva do 31. augusta

Prezident Andrej Kiska dostal list od ministra školstva Petra Plavčana. Minister v liste napísal, že podáva k 31. augustu demisiu.

22.08.2017 15:33
plavčan, peter plavčan, Foto: ,
Peter Plavčan podá demisiu 31. augusta.
debata

Prezident o tom informoval na internetovej stránke www.prezident.sk. Kiska teraz očakáva oficiálny návrh predsedu vlády na vymenovanie nového ministra školstva. Ak taký návrh nepríde, prezident prijme demisiu ministra školstva Petra Plavčana a v zmysle Ústavy SR určí niektorého člena vlády, ktorý bude dočasne rezort školstva spravovať.

Plavčan avizoval svoju demisiu už 17. augusta. Na brífingu vtedy vyhlásil, že to, čo sa dialo v posledných dňoch, prekročilo všetky medze. „Ja potrebujem chrániť moju rodinu aj SNS, ktorá ma nominovala,“ dodal Plavčan.

Predseda vlády Robert Fico v stredu 16. augusta uviedol, že Plavčan (nominant SNS) by mal skončiť vo funkcii. Fico tiež požiadal predsedu SNS Andreja Danka, aby predložil návrh na nového ministra školstva, a to v čo najkratšom čase.

Dôvodom podľa Fica bolo, že udalosti, ktoré sa stali na ministerstve školstva, vyvolávajú pochybnosti v očiach verejnosti, či to vláda myslí s bojom proti netransparentnému a korupčnému správaniu vážne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Plavčan